USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

На Волині за ніч дві жінки народили в авто швидкої допомоги

8 Лютого 2024 16:40
На Волині вночі одразу дві породіллі народили у салоні автомобіля швидкої допомоги. На щастя, мами та немовляти почуваються добре.

Про це повідомляє Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Перший виклик надійшов 7 лютого об 22 год 20 хв із зверненням, що в одному із населених пунктів області у жінки почалися пологи. Бригада Горохівського відділення ЕМД, яка прибула на виклик, прийняла рішення про транспортування жінки до пологового відділення. Вагітній – 30 років, це вже її 5-та вагітність, термін вагітності приблизно 36-37 тижнів. Проте малеча чекати не хотіла і жінка почала народжувати, тож санітарний транспорт здійснив зупинку і пологи пройшли в машині ЕМД.

О 22 год. 30 хв народилась здорова дівчинка. Маму та немовля доставили на госпіталізацію до пологового відділення найближчого закладу охорони здоров’я у задовільному стані.

Читати ще: На Волині жінка народила у швидкій дорогою до пологового

Уночі 8 лютого на робочий планшет бригади екстреної медичної допомоги Любешівсього відділення ЕМД надійшов виклик до вагітної зі скаргами «на перейми».

Бригада прибула за декілька хвилин. Після огляду з’ясували, що термін вагітності у жінки приблизно 39-40 тижнів. Це вже 2 пологи у 22-річної пацієнтки.

Під час транспортування пацієнтки пологова діяльність стрімко наростала, тому санітарний автомобіль було негайно зупинено та пологи пройшли у салоні автомобіля ЕМД.

Завдяки професіоналізму фельдшера з медицини невідкладних станів пологи пройшли без ускладнень та вже о 03:30 на світ з’явилась здорова дівчинка.

Маму та новонароджену доставили до профільного закладу охорони здоров’я.

Читати ще: Восьма вагітність: на Волині 33-річна жінка народила недоношених двійнят у швидкій посеред траси

«Хочемо побажати породіллям і їхнім малюкам здоров’я та щасливого зростання. Можна сказати, що в обох випадках жінкам пощастило.

Але чи варто випробовувати долю, ризикувати власним здоров’ям і життям дитини? Майбутні мами – відповідально ставтеся до такого важливого моменту в своєму житті як материнство. Завчасно звертайтеся до відповідних закладів охорони здоров’я» – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus