USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

На Волині за минулу добу розселили понад 500 вимушено евакуйованих осіб

5 Квітня 2022 12:37
Більше ніж 500 вимушено евакуйованих українців розселили за минулу добу на Волині. З гуманітарних хабів області відправили три транші допомоги з ліками та медичними засобами.

Про це повідомив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Усі вони забезпеченні житлом, продуктами харчування та предметами першої необхідності.

2 387 дітей долучилися до продовження освітнього процесу у навчальних закладах області.

У кожній територіальній громаді визначенні відповідальні працівники, які опікуються прийомом біженців та вирішенням їхніх першочергових потреб.

Читати ще: Як лучани, які прихистили переселенців, можуть отримати компенсацію

Загалом з початку війни в області прийняли 49 174 тисяч вимушених переселенців:

- у Володимир-Волинському районі (включно з містами Володимир та Нововолинськ) прийнято 15079 осіб;

- у Камінь-Каширському районі – 3659 осіб;

- у Ковельському районі (включаючи місто Ковель) – 14784 осіб;

- у Луцькому районі (з урахуванням міста Луцьк) – 15652.

Також в області проводиться робота щодо надання статусу ВПО (внутрішньо перемішеної особи). За оперативною інформацією видано вже понад 12 тисяч довідок ВПО.

Наразі у Волинській області вільних для розташування місць – понад 6 тисяч.

Якщо будь-то з вас потребує місця для поселення внаслідок термінової евакуації, або може їх надати, просять звертатися за телефонами: +380 66 657 09 15, (0332) 778 211.

Юрій Погуляйко також зазначив, що з гуманітарних хабів області відправили три транші допомоги з ліками та медичними засобами до підрозділів Збройних сил та одного з медзакладів.

Також на Волині прийняли та обліковують черговий медичний гуманітарний вантаж для подальшої його відправки за потребами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 5 Квітня 2022 14:17
в територіальну оборону згідно прийнятим законам на початку квітня повинні входити ті, хто має місцеву прописку. Коли і хто буде перевіряти на Волині кого зарахували в нашу тероборону. Я знаю, що є багато бичків з Києва і інших міст зі сходу України, які втікли від війни в нашій теробороні. Мій чоловік пенсіонер, учасник бойових дій, 46років, вже в перші дні війни не зміг вступити в тероборону Волині - у нас тут нерухомість, земля, вся сім'я тут ,звичайно, прописка теж у всіх місцева. Ми готові воювати за своє до останнього, циганами в Європі бути не готові. Ми хвилюємося за нашу область, половина , кого понабирали просто втікають від війни.Херсонську область здали, це може бути з Волинню. Треба перевірити тероборону,ми на кордоні, ми знаходимось під постійною загрозою. Недбалість може вилізти боком, принести нам непоправного горя. Наших чоловіків відправляють на схід і південь. Харківські бички заполонили Волинь, ними не цікавляться воєнкомати. Де справедливість і порядок?
луцьк не спить Показати IP 5 Квітня 2022 16:02
згодна з анонім- купи бугаів розїзжають містом бухають ,а нашим за них воювати! хтось перевіряє цих ледацюг? гнати іх назад ! хай захищають свої міста нероби - бицюгани !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus