USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

На Волині за кошти Польщі хочуть відремонтувати костел

21 Серпня 2023 15:52
У Володимирі хочуть відремонтувати костел. Для цього збираються залучити кошти польських благодійників.

Про це інформують у міськраді.

Днями відбулась зустріч першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука, заступника з питань діяльності виконавчих органів ради Андрія Гудима із генеральним консулом Республіки Польща у Луцьку Славоміром Місяком, керівницею відділу дотаційних програм Національного інституту польської культурної спадщини за кордоном «Полоніка» Мартою Шимскою, настоятелем костелу Іоакима і Анни ксьондзом Лєшеком.

Зустріч стосувалась майбутнього ремонту костелу. Разом із проєктантами та експертами вищевказаного відділу провели візуальну оцінку стану покрівлі та узгодили дії щодо реалізації подальших спільних дій.

За словами Ярослава Матвійчука, домовились про початок розроблення відповідної проєктно-кошторисної документації з ремонту даху як аварійного. Її надішлють польській стороні для можливості фінансування ремонту даного об’єкту культурної спадщини.

Представники «Полоніки» поінформували, що нині такі проєкти обмежуються сумою у 600 тисяч злотих, а генконсул запевнив, що після подачі заявки гарантує максимальне сприяння залученню фінансування з польського боку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Серпня 2023 18:42
Дуда натякав, що хоче ще всіх поляків викопати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus