USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

На Волині вилучили контрабандних господарських товарів на понад 7 млн

5 Листопада 2019 19:10
На Волині вилучено ввезені без сплати митних платежів товари на суму понад 7 млн грн.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

У рамках системної протидії контрабанді та тіньовим схемам на кордоні й митниці за процесуального керівництва прокуратури Волинської області співробітниками Управління СБУ в області та працівниками податкової міліції учора, 04 листопада 2019 року, в межах розслідування кримінального провадження про ухилення від сплати податків проведено п’ять санкціонованих судом обшуків на території Ковеля, Володимира-Волинського та Нововолинська.

Вилучено товарно-матеріальні цінності (побутову хімію та інші господарські товари) вартістю понад 7 млн грн, ввезені із країн Євросоюзу поза митним контролем та без сплати митних платежів.

Встановлено, що група волинян протягом 2018-2019 років налагодила схему ввезення таких товарів на територію України шляхом подрібнення партій товарів на так звані «норми».

Тривають слідчі дії задля встановлення винних осіб, організаторів вчинення цих кримінальних правопорушень, а також з’ясовується розмір митних платежів, не сплачених за товар.

Довідково: згідно із санкцією ч.2 ст. 212 КК України, умисне ухилення від сплати податків, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або якщо воно призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах, карається штрафом від п’яти тисяч до семи тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 000 – 119 000 грн) з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 5 Листопада 2019 21:17
Нехай заплатять податки ті що вивозять фурами або вагонами.на дрібних наїзди.а ті /святі і не доторканні/ керують всім і вся.їх ніхто не троне
Анонім2 Показати IP 6 Листопада 2019 00:32
Ввезені із країн Євросоюзу поза митним контролем та без сплати митних платежів.??? Митний контроль вони пройшли і платежі отримали митники які цей контроль проводили. А в казну мито не заплачено тому що законодавство дозволяє без митних платежів вести ту саму "норму". А група волинян (і не тільки волинян) працює далеко не з 2018 року. Її можна щодня бачити на кордоні. Зробили показуху ніби боротьби з контрабандою
Аноним Показати IP 6 Листопада 2019 12:34
Переживають, що вмруть з голоду без долі за памперси(а в дітей могли би бути дешевші і якісніші памперси з Европы, бідні діти:()
Сергій Показати IP 6 Листопада 2019 16:41
Канешно це показуха!
Анонім Показати IP 6 Листопада 2019 18:09
Щей леді гага з своїм артемчиком і заказали їх і показали ти заідь до неї в володимир там ж в неї чуть не цех з виготовлення dada

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus