USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині викрили змову під час закупівлі нафтопродуктів для громади

11 Червня 2024 21:01
За втручання прокуратури двох суб'єктів господарювання притягнули до відповідальності за узгоджені антиконкурентні дії під час закупівель нафтопродуктів.

Провівши зініційоване прокурорами Волинської обласної прокуратури розслідування, територіальне відділення Антимонопольного комітету України викрило змову двох суб'єктів господарювання на відкритих торгах із закупівель нафтопродуктів, оголошених Комунальним підприємством при Підгайцівській сільській раді та Підгайцівською сільською радою Луцького району, інформують у прокуратурі Волині.

Доведено, що під час підготовки та участі у торгах господарські товариства, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свою поведінку.

Такі дії визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, що призвело до спотворення результатів торгів, та на кожного з учасників накладено штрафи у розмірі 136 000 гривень.

Читати ще: У Підгайцівській сільраді – обшуки через розслідування розкрадання коштів

Зауважимо, що згідно із Законом України «Про публічні закупівлі», той факт, що суб’єкт господарювання протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів, є підставою для відмови йому в участі у процедурах закупівель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus