USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині виявили підпільний цех з обробки бурштину

26 Січня 2024 11:42
За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури в межах розслідування кримінального провадження про незаконне придбання, зберігання, перевезення, переробку та збут бурштину (ч.2 ст. 240-1 КК України) на Волині виявлено підпільний цех із його обробки.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Під час санкціонованих судом обшуків у приміщеннях, які використовувалися для зберігання та обробки «сонячного каміння», та в оселях фігурантів провадження виявлено понад 124 кг бурштину-сирцю, 85 виробів із нього загально вагою понад 4 кг, 23 верстати для обробки, ноутбук, мобільні телефони, документи фінансової звітності та чорнові записи.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності, вартість яких встановить експертиза.

Читати ще: На Рівненщині затримали 23-річного волинянина, який із товаришем видобував бурштин

Вживаються заходи задля встановлення всіх осіб, причетних до незаконної діяльності, та притягнення їх до відповідальності.

Досудове розслідування: СУ ГУНП в області за оперативного супроводу 6 прикордонного Волинського загону ДПС України.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юрій Миколайович Показати IP 27 Січня 2024 14:49
Ну хоть якесь виробництво працювало були робочі місця ,надходила в країну валютна виручка ,давно пора легалізувати видобуток бурштину ,і заборонити вивозити сирець ,тільки вироби але ж то не вигідно владній мафії бож так все кришується чемодан грошей налом їде на Київ і слава Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus