USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

На Волині вогнеборець поза службою врятував з пожежі шістьох людей

4 Січня 2022 17:20
1 січня волинський вогнеборець Олександр Хом’як, перебуваючи поза чергуванням, урятував п’ятьох молодих людей та дорослого чоловіка під час пожежі в житловому будинку.

Про це інформує пресслужба ДСНС у Волинській області.

1 січня вранці начальник 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Іваничі ГУ ДСНС у Волинській області майор служби цивільного захисту Олександр Хом’як поспішав у розташування підрозділу для проведення ранкової зміни рятувальників.

В одній із осель у селищі Іваничі він помітив густий дим, що вихоплювався з-під даху житлового будинку.

Рятувальник оцінив обстановку та підбіг до будинку. Двері оселі були зачинені, тож він почав стукати у вікна, аби розбудити господаря і людей, що спали люди після святкування Нового року. Нарешті вдалося розбудити одну з дівчат, що була в будинку і вона відкрила двері. Олександр Хом’як вскочив у кімнату та, піднявши другу дівчину, вивів на їх вулицю. Вернувся, щоб обстежити усі приміщення в будинку.

У другій кімнаті він знайшов трьох хлопців та вивів на свіже повітря. Після цього провів повторний огляд і в третій кімнаті виявив сплячого власника будинку, якого теж вивів із задимленої хати. Швидко організував евакуацію матеріальних цінностей з будинку – разом із сином власника вони винесли на вулицю цінні папери, документи, електротехніку, телевізор, комп’ютер.

О 8:57 на місце події прибула чергова варта служби 101 і Олександр Хом’як, як начальник частини, очолив гасіння пожежі, відключив електроенергію в коридорі будівлі, а також на загальному щитку на вулиці.

Вогонь, який вирував на горищі оселі, приборкали працівники місцевої 18-ї ДПРЧ 5-ї ДПРЧ м.Нововолинська ГУДСНС України у Волинській області. Знищено тільки 10 м квадратних перекриття, речі домашнього вжитку, пошкоджено 10 м кв даху, 15 м кв стін. Ймовірною причиною виникнення пожежі стало коротке замикання електромережі.

Завдяки оперативному реагуванню та рішучим діям начальника 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Волинській області майора служби цивільного захисту Олександра Хом’яка врятовані шість життів (п’ятьох юнаків віком 16-18 років та дорослого чоловіка), пожежа була ліквідована з мінімальними збитками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
читач Показати IP 4 Січня 2022 18:24
ГЕРОЙський хлопець.Молодець!!!!!!!
Нік Показати IP 5 Січня 2022 09:58
Писаки... Пише "Нарешті вдалося розбудити одну з дівчат, що була в будинку і вона відкрила двері. Олександр Хом’як вскочив у кімнату та, піднявши другу дівчину, вивів на їх вулицю", а в результаті "врятовані шість життів (п’ятьох юнаків віком 16-18 років та дорослого чоловіка)". Дівчата де поділися??? Перевіряйте, що пишете. Рятівник ГЕРОЙ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus