USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

На Волині власники елітних авто сплатили до місцевих бюджетів понад два мільйони гривень транспортного податку

Сьогодні 06:41
Упродовж січня-липня 2024 року до місцевих бюджетів області сплачено понад два мільйони гривень транспортного податку. Це на 38,6% більше проти аналогічного періоду торік.

Про це інформує Головне управління ДПС у Волинській області.

Із загальної суми надходжень транспортного податку в області майже 1,2 мільйона гривень – внесок підприємств і фірм, які мають у власності вартісні автомобілі. Майже 850 тисяч транспортного податку перерахували до бюджетів громад фізичні особи, які володіють машинами, що підлягають оподаткуванню.

Нагадаємо, що відповідно до підпункту 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більш як п’ять років (включно) та середньо ринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Таку вартість визначає центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 1 січня податкового (звітного) року, виходячи з марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального.

Читати ще: На Волині надходження єдиного податку зросли у півтора раза

У податковій службі наголошують, що сплачені майнові податки зараховують винятково до бюджету громади, на території якої розташований об’єкт оподаткування.

Лише за умови сумлінного виконання обов’язків усіма платниками податків громади матимуть кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та потреб оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus