USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.35 10.50

На Волині військовозобов'язаним вже надсилають повістки поштою

Сьогодні 14:03
У Волинській області військовозобов’язаним уже надсилають повістки поштою.

Про це у коментарі ВСН повідомила пресофіцерка Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук.

«Так, резервістам і військовозобов’язаним надсилають повістки на оновлення військово-облікових даних поштою рекомендованим листом на адресу, яку вказала особа в територіальному центрі або ж за останнім місцем реєстрації», – розповіла вона.

Читати ще: У Міноборони уточнили питання електронних повісток

За словами Уляни Кравчук, належним підтвердженням оповіщення про виклик до ТЦК та СП є:

- день отримання рекомендованого листа, про що є підтверджувальний документ від поштового оператора;

- день проставлення відмітки про відмову отримати лист чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою зареєстрованого або ж фактичного місця проживання, якщо ця особа не повідомила ТЦК та СП іншої адреси місця проживання.

«Хочу наголосити, що така повістка буде вважатися належним чином врученою навіть в тому разі, коли адресат з якихось причин не зміг її отримати», – підкреслила пресофіцерка.

Читати ще: Правила видавання повісток по-новому: кого першим викличуть до ТЦК

Як акцентувала Уляна Кравчук, якщо особа не з’явилася до ТЦК у визначений час, вказаний в повістці, вона матиме адміністративну відповідальність. РТЦК ухвалює постанову про накладення на порушника адміністративного стягнення. Цю постанову представники районних ТЦК надсилають рекомендованим листом на адресу, яку вказала особа у територіальному центрі або ж за останнім місцем реєстрації.

Читати ще: На Волині працівники ТЦК видають повістки на проходження ВЛК чоловікам, які оновили дані

«Також доповню, що уникнути мобілізації, регулярно сплачуючи штраф за порушення правил військового обліку або за неявку за повісткою, не вдасться. Адже адміністративне покарання не звільняє від виконання військового обов’язку. Громадянин може заплатити штраф, але разом з тим, він все одно має виконати свій обов’язок», – наголосила пресофіцерка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
САРК Показати IP Сьогодні 14:42
Це не країна а правова помийка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus