USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

На Волині військового, який двічі тікав із лікувального центру, спіймали на злочині

28 Серпня 2024 21:32
На Волині судили уродженця міста Авдіївка Донецької області за самовільне залишення військової частини. Солдат двічі втікав із Центру терапії залежностей, де перебував на лікуванні.

За це Старовижівський районний суд присудив чоловіку п’ять років позбавлення волі.

Згідно з інформацією, Равшана К. у 2023 році мобілізували до лав ЗСУ на посаду водія стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти однієї з військових частин.

Читати ще: На Волині мобілізований з Рівненщини на півтора року втік з частини. Його судили

Взимку 2024 року солдата госпіталізували у лікувальний заклад Центр терапії залежностей КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька». 18 січня Равшан К. втік із закладу, але у військову частину не повернувся. Чоловік відправився у Володимир, де проводив час на власний розсуд. Проте вже 20 лютого він сам прибув у військову частину.

Цього разу служба тривала недовго – за 9 днів військовий знову втік із центру, де перебував на лікуванні. Майже через три місяці, 22 травня, чоловіка затримали поліцейські під час скоєння злочину. Проте, що це за злочин, у матеріалах справи не уточнюють.

У суді обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому.

Читати ще: На Волині судили сержанта, який на кілька місяців втік з військової частини

Дослідивши всі докази, суд визнав винним Ровшана К. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 стт. 407 КК України (самовільне залишення військової частини військовослужбовцем, а також нез’явлення його вчасно на службу без поважних причин на понад три доби в умовах воєнного стану). Відтак солдату призначили п’ять років позбавлення волі.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus