USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

На Волині відзначили День Державного Прапора України

Сьогодні 13:10
23 серпня в Україні вшановують один із трьох ключових державних символів країни – синьо-жовтий стяг, який є втіленням національної єдності, честі, гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Зокрема сьогодні в Луцьку біля найвищого флагштока Волині відбулася офіційна церемонія урочистого підняття Державного Прапора України. Про це повідомляють у Волинській ОВА.

Серед учасників заходу – начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко та його заступники, керівництво обласної ради, військові та волонтери, представники силових структур.

Почесне право підняти Державний Прапор України надали військовослужбовцям Національної гвардії України.
Як зазначила ведуча дійства, із прапором кольору небесної блакиті і стиглої пшениці українці тисячоліттями виборювали й виборюють право українського народу на свободу та незалежність.
Тож хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації.
Читати ще: «Державний Прапор України – це символ єдності, незламності, сили та незалежності», – Луцький міський голова

Потому відбулося покладання квітів до пам’ятника «Борцям за волю і незалежність України» та пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України».
«Нехай наше синє небо буде без ракет та безпілотників, а колосиста, родюча земля – без мін та вибухівок», – додав ведучий.

Офіційну церемонію урочистого підняття Державного Прапора України завершили виконанням Державного Гімну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP Сьогодні 14:31
революцію затівають ідеалісти, здійснюють реалісти, а результатом користуються негідники. не таку Україну бачили наші діди і прадіди, не за таку Україну боролись і вмирали . у 1991 році бачили Україну для людей, демократичну, справедливу, без злодіїв при владі, без злиденного народу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus