USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

На Волині віддали останню шану прикордоннику Станіславу Ковбу, який загинув на Сумщині

Сьогодні 19:59
Ковельська громада знову у скорботі за своїм Героєм: сьогодні попрощались із захисником Станіславом Ковбом. Тепер Герою назавжди – 30.

Про це інформують у міськраді.

Станіслав народився 10 листопада 1993 року у Локачах. Дитинство його минуло у селі Ружин. Там ходив до місцевої школи, у старших класах навчався в Турійській гімназії. Отримав фах муляра-штукатура у Ковельському ПТУ № 5.

Певний час працював за спеціальністю. До війни – на деревообробному підприємстві «Верба-ВВ».

28 жовтня 2022 року був мобілізований. Пройшов підготовку у Львові, після чого був відправлений в прикордонний загін, який базувався в Сумській області. Станіслав був інспектором прикордонної служби третьої категорії – майстром інженерно-позиційного відділення. Служив у 14-й прикордонній заставі п’ятого прикордонного загону ДПСУ.
Разом із побратимами, серед яких знайшов справжніх друзів, пройшов чимало важких буднів, захищаючи рубежі нашої держави. Ніколи не нарікав на труднощі у розмові з рідними, але мама Наталія Іванівна розповідала, що завжди відчувала, як йому було важко.

Він повсякчас цікавився справами родини, переживав за неньку, молодшу сестричку Юлю. Дуже радів новині, що вони переїхали у Ковель і облаштовували будинок, куди після демобілізації мав повернутися і Стас.

Та, на жаль, старший солдат Станіслав Ковб трагічно загинув 14 серпня. Машина, в якій він їхав, підірвалась на мінному полі поблизу села Вільна Слобода Шосткинського району Сумської області.
«Добрий, комунікабельний хлопець. У нього було багато друзів, багато планів, але війна перекреслила усе хороше. Щирі співчуття рідним – мамі Наталії Іванівні, вітчиму Павлу Павловичу, сестрі Юлії, донечці Меланії, усім, хто знав і любив Станіслава... Вічна йому пам’ять і шана», – сказав міський голова Ігор Чайка під час громадянської панахиди.
Тетяна Полячук, директор підприємства «Верба-ВВ», на якому працював Станіслав, висловила співчуття родині загиблого від колективу.

«Станіслав обрав шлях воїна та захисника. Та віддав за Україну найцінніше – своє життя. Він залишиться у нашій пам’яті. Ми повинні й надалі допомагати Збройним Силам України. Разом йти до Перемоги», – додала вона.

Поховали Станіслава Ковба на Алеї Героїв міського кладовища.

Редакція Волинських Новин висловлює щирі співчуття рідним Героя. Вічна пам’ять, честь та шана Захиснику!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus