USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині відбувся фестиваль єднання «Щирий борщ»

13 Вересня 2023 07:10
Волинь долучилася до марафону українського борщу, який відбувається у семи регіонах України. Загалом планується приготувати сотні літрів борщу за рецептами з різних куточків України. 11 вересня у Ретрит Центрі, що у селі Заозерне Головненської ТГ, соціальні працівниці по роботі з громадами благодійного фонду «Рокада» у межах діяльності СССМ-кластеру організували смачний фестиваль єднання «Щирий борщ».

Фестиваль єднання «Щирий борщ» смачно об’єднав внутрішніх переселенців та місцевих жителів під час неформального спілкування, відпочинку та знайомства з кулінарними особливостями регіону.

Також, крім безпосередньо готування борщу, гості фестивалю узяли участь у майстеркласі з виготовлення цукерок з натуральних інгредієнтів з елементами борщу, послухали розповіді про особливості приготування борщу в різних куточках України, переглянули фільми про борщ відомого українського кулінара Євгена Клопотенка. Діти мали нагоду отримати цікавий аквагрим на відповідній локації.
Цікаво, що майстеркласом з приготування цукерок опікувалася двічі переселенка Наталя Бєлімова, яка започаткувала вже по приїзду на Волинь власну справу.

Також до участі у заході запросили су-шефа відомого у Луцьку ресторану.

Таким чином, кожен мав змогу знайти щось для себе під час смачного дійства.

Загалом участь у заході взяло близько 50 осіб, які спільно приготували 40 літрів борщу.

Під час фестивалю переселенці та волиняни не лише готували борщ, але й розповідали про сімейні традиції приготування цієї української страви.

Наступні фестивалі єднання «Щирий борщ» відбудуться 15 вересня у селищі Колки та 20 вересня – у селі Новий Мосир, що у Голобській громаді.

Фестиваль відбувся за підтримки UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus