USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

На Волині від ускладнень через COVID-19 помер 93-річний чоловік

Сьогодні 18:38
За даними епіднагляду на Волині, як і в Україні, кілька останніх тижнів зростає захворюваність на COVID-19. За останній тиждень в області зареєстровано 476 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус (246 – за попередній тиждень).

Про це повідомляє обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Зокрема, захворіло 73 дитини (41 – за попередній тиждень). Госпіталізовано близько 60 людей, із них третина – діти. На жаль, минулого тижня від ускладнень COVID-19 помер 93-річний чоловік із Луцького району, котрий мав супутні хронічні хвороби (цукровий діабет, захворювання нирок та серцево-судинної системи).

На сьогодні дані не свідчать про початок епідемічного сезону або ж про те, що є потреба в карантинних обмеженнях.

За даними епіднагляду, територією України циркулює 10 різновидів вірусу SARS-CoV-2 – це різні субваріанти «Омікрону», зокрема, FLiRT. В області наразі його циркуляцію не виявлено.

Читати ще: На Волині більшає хворих на COVID-19. Новий штам поширюється швидше й уникає імунної відповіді

При інфікуванні цим підвидом вірусу в людини можуть проявлятися: втома, сильна слабкість, нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, болі в м’язах або тілі.

Зараз в області доступна омікрон-специфічна вакцина Comirnaty від виробника Pfizer для дорослих і дітей від 12 років, а також для дітей від 5 до 11 років. Це вакцини від COVID-19, які були оновлені для боротьби з «Омікроном», також виробляють антитіла, що здатні захистити від нового субваріанту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шломо Луцкер Показати IP Сьогодні 20:00
А якби не ковід то жив би 150 років. Ну все - треба весь світ на карантин відправити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus