USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

На Волині вдруге за рік рибалка заразився лептоспірозом

6 Жовтня 2023 13:08
В області зареєстровано другий цього року випадок захворювання на лептоспіроз. До цього такий діагноз у серпні підтвердили в жителя Луцького району.

Про це повідомили в обласному Центрі контролю та профілактики хвороб.

У результаті епідрозслідування встановлено, що інфікування збудником недуги пов’язане з риболовлею у вересні. Захворів чоловік, який перебував у водоймі босоніж. На третю добу в нього до 39,5C підвищилася температура тіла, турбували розлади шлунково-кишкового тракту, пожовтіли склери і шкірні покриви.

Діагноз лептоспіроз підтверджено в лабораторії відділення вірусологічних та біологічних досліджень Волинського центру контролю та профілактики хвороб.

Хворий перебуває на стаціонарному лікуванні, епідрозслідування триває.

Читати ще: Водяні щури окупували річку в Луцьку. Чи небезпечні вони?

Лептоспіроз (водяна гарячка, лугова гарячка, болотна гарячка) – це гостре інфекційне захворювання. Характеризується ураженням м’язів, печінки і нирок та супроводжується хвилеподібною гарячкою. Якщо вчасно не звернутися по медичну допомогу і не провести належного лікування, можливі важкі ураження нирок, менінгіт і навіть смерть пацієнта. Ця недуга вражає і людей, і тварин.

Основними джерелами збудників цієї інфекції є гризуни (понад 70%). Інфікування людини відбувається переважно при контактуванні з водою відкритих водойм, забрудненою виділеннями гризунів, та безпосереднім контактом з цими тваринами.

У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи або рани на шкірі, а також слизові оболонки (очі, ніс, рот). Людина може захворіти в період від двох днів до чотирьох тижнів після інфікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus