USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

На Волині вакцинувалися від COVID-19 майже 40% освітян. Які школи відстають

9 Вересня 2021 08:00
Волинь наближається до 40 % провакцинованих працівників освіти. Усього в області 37 тисяч людей працює у цій сфері.

Про це розповіла Суспільному заступниця начальника обласного управління освіти Волині Тетяна Соломіна.

Наразі найнижчий показник вакцинації серед освітян Турійської громади. Із 370 працівників шкіл щеплені лише 14 %.

Школи з найнижчими показниками вакцинації

«У Буянівській гімназії-філїї Торчинського ліцею провакциновані двоє працівників серед 15», – розповіла завідувачка Лариса Горинчук. Та додала, що школу відвідує 116 учнів і про те, що є ризик переходу на дистанційну форму навчання, якщо не буде щеплено 80 % колективу, знає.
Директорка Буянівської гімназії-філії

«П’ятеро педагогів – на черзі. Трьом педагогам за станом здоров’я не дозволено», – каже завідувачка. Додає: улітку працівники були у відпустках, це вплинуло на низький рівень вакцинації у колективі. Також у закладі є працівники, які категорично проти вакцинації.

У іншому навчальному закладі громади, Торчинському ліцеї, щепилися 54 % із 80 працівників. Цього мало, щоб навчатися очно, якщо в Україні запровадять «жовту» зону, каже директор Андрій Сікірінський.
Коридор Торчинського ліцею

«Наші працівники хочуть вакцинуватися вакциною Pfizer, але зараз сімейна медицина нам пропонує лише AstraZeneca. Попередній запис проведений, але вакцини потрібної немає», – каже директор.

Чи дійсно в громаді бракує вакцини виробництва Pfizer/BioNTech журналісти запитали у місцевій амбулаторії. Зі слів лікарки Людмила Місевич, наразі цей препарат у холодильниках є, але він призначений для людей, які мають отримати другу дозу вакцини.
Лідери вакцинації на Волині

«Станом на 8 вересня найбільше щеплених освітян в Локачинській громаді. Тут щеплено майже 62% серед 567 працівників освіти», – повідомила заступниця начальника управління освіти області Тетяна Соломіна.

У колективі Локачинського ліцею щеплено 54 % працівників, мобільна бригада у заклад не виїжджала, кожен вакцинувався індивідуально, каже директорка Оксана Сахарчук.
Один з класів Локачинського ліцею

«Сьогодні ми маємо ситуацію, коли керівник школи не може тиснути на працівника, я можу лише аргументувати, переконувати. Але, разом із тим, я несу відповідальність за якість освіти і безумовно під час дистанційного навчання вона буде нижчою», – каже директорка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іван Показати IP 9 Вересня 2021 09:56
Хотілося б деталізацію в процентах по школах Луцька. Бо ще свіжі в пам‘яті ті дні, коли педагоги драконили батьків , що дітей не щеплених до школи не пускатимуть. Зотілося б побачити рівень свідомості з із сторони? Так би мовити інша сторона медалі.
Анонім Показати IP 9 Вересня 2021 10:11
Доки можлива серйозна побочка після вакцинації, як наприклад, тромби, запалення серця,а як результат смертельні випадки,то вакцинація повинна бути лише добровільною справою. Є випадки,і це не заперечують, коли здорові люди помирали від вакцинації, скоріше за все вони перехворіли б безсимптомно на ковід , як більшість,але вони померли,хоча їх і не багато, але кожне життя безцінне. Про переважаючу користь від вакцинації хай розкажуть тим,хто помер у розквіті сил,або отримав серйозну хворобу.
ВІРУС Показати IP 9 Вересня 2021 10:23
Скоро оголосять COVID ЗМАГАННЯ.ПРИЗ ПЛЯШКА КОЛИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus