USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині в рамках міжнародного проєкту планують відновити торфовища

Сьогодні 13:28
26 вересня у Луцьку відбувся воркшоп «Відновлення та збереження торфовищ в Україні: міжнародні зобов'язання, ефективні шляхи відновлення та впровадження сталої практики палюдикультури».

Про це повідомили у Волинській ОДА.

Захід організували в рамках проєкту «Сприяння сталому тваринництву та збереження екосистем на півночі України», що фінансується Глобальним екологічним фондом (GEP) та реалізується через Програму розвитку ООН (UNDP) в Україні. Проєкт реалізується у семи областях: Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Хмельницькій, Вінницькій та Чернігівській.

Він передбачає:

• розроблення інтегрованих планів сталого землекористування для 83 громад;

• відновлення земель і сприяння сталих методів виробництва продуктів тваринництва;

• збереження і відновлення природних середовищ існування, зокрема, торфовищ;

• розроблення системи вимірювань, верифікації та звітності для оцінки, а також зменшення потоків парникових газів на торфовищах тощо.

Читати ще: На Волині локалізували пожежу сухої трави та осередків торфу

Участь у воркшопі взяли директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Юрченко, начальниця управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Леся Герасимчук, заступник начальника управління економічного розвитку, інвестицій, туризму та курортів обласної державної адміністрації Андрій Ткачук та спеціалісти профільних структурних підрозділів. Також серед присутніх – очільники РДА, представники територіальних громад області, координатори проєкту, експерти з розвитку тваринництва та науковці.

Під час заходу представили плани впровадження проєкту та виклики, які постають перед областю.

Як розповів Андрій Ткачук, наша область має найбільший обсяг покладів торфу. А саме – площа торфовищ на Волині сягає 360 тисяч гектарів. Тож реалізація проєкту сприятиме не лише охороні довкілля, але й підвищуватиме спроможності громад у залученні фінансування та розвиватиме економіку поліських територій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus