USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

На Волині учасники добровольчого формування будують оборонні споруди

18 Січня 2023 08:08
В Люблинецькій тергромаді, що на Ковельщині, учасники добровольчого формування будують інженерні та фортифікаційні споруди.

ДФТГ діє тут від початку повномасштабної війни, розповів Суспільному його керівник Юрій Оліферчук.

На оборонних позиціях добровольці працюють щодня по сім годин.

Роботи з укріплення позицій розпочали місяць тому.

«Зараз ще укріплюємо бійниці. Набираємо ґрунт, пісок. Будуть морози і ми маємо усе це підготувати, аби позиції і бійниці були добре укріплені у разі, якщо будуть обстріли з важкої артилерії», – каже доброволець Олександр Рижко.
За словами учасника добровольчого формування Миколи Баглика, рити окопи – складно, тому залучали спецтехніку. «Якщо буде наступати ворог, то він, по-перше, тут не пройде. Укріплюємось добре, робимо все, як для себе. Це наша земля. Нам немає куди йти», – додає чоловік.



Читати ще: Шансів у ворога – пройти два метри в землю: як на Волині тероборона охороняє кордон із Білоруссю

Протяжність фортифікаційних споруд не озвучують у цілях безпеки.
Зі слів керівника ДФТГ Люблинецької тергромади, формування підпорядковується військовій частині Сил територіальної оборони ЗСУ. Поки одні добровольці риють окопи, інші заступають на чергування. Для цього у штабі отримують стрілецьку зброю.
Є у формування також навчальна зброя. Її застосовують для відпрацювання тактичних навичок захисників громади.

«Ми себе оцінюємо як бойову одиницю. Дуже багато уваги і часу цьому приділяємо. Було проведено вже близько 70 бойових навчань різного рівня», говорить Юрій Оліферчук.

Як ми писали, на українсько-білоруському кордоні бійці ТРО не припиняють процес укріплення позицій та постійно тренуються.

До облаштування оборонних рубежів, спостережних пунктів та блокпостів на Волині почали залучати безробітних. З середини грудня вони працювали у двох тергромадах – Ратнівській та Заболоттівській.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хрен собачий Показати IP 18 Січня 2023 11:16
Дай Боже, щоб ці окопи не знадобилися, а війна і хйло закінчилися раніше, як кацапи надумають лізти на Волинь та Рівненщину...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus