USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

На Волині у центрі підготовки операторів дронів навчили вже пів сотні людей

25 Червня 2024 17:14
Інструктори школи операторів розвідувальних безпілотних літальних апаратів «Чорний лелека» від початку грудня 2023 року навчили пів сотні людей керувати дронами.

Навчальний центр діє на Волині й набирає на свої курси невеликі групи слухачів, розповів Суспільному інструктор, який попросив свого імені не називати.

Навчання триває чотири дні. Обов’язковою є теорія, тренування на симуляторах та практика на полігоні.

«Навчаються на дронах DJI mini 2, вони дешевші за ті, що використовують у зоні бойових дій, але оптимальні для навчання», – каже інструктор із позивним Ред.
Читати ще: «Чорний лелека» продовжує набір на курси операторів БПЛА в Луцьку

«Він дешевший, ніж мавік, але камера там та ж сама, він може літати від оператора до 7 км, але цього достатньо для навчання. Зараз ми просто даємо базу, щоб студенти змогли звикнути до дронів, до пульта», – говорить інструктор.
Курсант Вадим пройшов чотириденний теоретичний курс польотів.

«Я маю уявлення трошки, але вибрав такий напрямок, як на мене, він цікавий», – каже Вадим.
Упродовж дня на полігоні чоловіки відточують навички управління безпілотниками. Спочатку здають залік на вміння скласти обладнання, далі переходять до польотів.

Читати ще: На Волині запрацював Центр підготовки операторів БПЛА «Чорний лелека» для військових і цивільних

Курсант Сергій говорить: раніше літав на подібних, тож освоїти цей квадрокоптер було нескладно.
Цивільні, які навчаються у центрі підготовки операторів дронів «Чорний лелека» за бажанням можуть поповнити лави Збройних Сил. Їхні випускники, каже інструктор, служать у різних бойових бригадах, зокрема, в «Азові» та 3-й штурмовій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus