USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.60
  • PLN 10.55 10.70

На Волині у 26 працівників їдалень у закладах освіти виявили стафілокок, їх відсторонили

23 Жовтня 2021 07:29
На Волині у 26 працівників харчоблоків освітніх закладів виявили золотистий стафілокок.

Про це інформує ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Такі результати проведених позачергових (раптових) лабораторних обстежень працівників харчоблоків, закладів шкільної та позашкільної освіти Волинської області на наявність носійства патогенного стафілококу.

Визначили заклади підвищеного епідемічного ризику щодо гострих кишкових інфекційних захворювань, їх перелік погоджено з відповідними структурними підрозділами з питань освіти. Під час відвідування навчальних закладів, також проводився збір інформації щодо проходження профілактичних медичних оглядів працівниками харчоблоків, проведено роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації.

Провели раптові обстеження 270 осіб персоналу в 80 освітніх закладах. Зокрема обстежений персонал 36 харчоблоків шкіл, 1 харчоблоку інтернату та 43 харчоблоків дошкільних закладів.

В ході обстеження виявлено 26 (9,6%) носіїв патогенного стафілококу, в працівників харчоблоків 9 дошкільних закладів та працівників 10 загальноосвітніх закладів. За результатами досліджень поінформовано відповідні територіальні органи Держпродспоживслужби, направлені листи до відділів освіти.

Лабораторні обстеження працівників харчоблоків закладів Волинської області тривають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор луцький Показати IP 23 Жовтня 2021 09:55
А медичні книжки і далі продаються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus