USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

На Волині у 18 медзакладах створили позаштатні військово-лікарські комісії

7 Жовтня 2023 20:12
Віднедавна у Волинській області створені та функціонують позаштатні постійно діючі військово-лікарські комісії територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі закладів охорони здоров’я. Фінансування комісій проводиться за державні кошти відповідно до укладених договорів з НСЗУ. На Волині 18 медзакладів підписали пакет за даним видом послуг.

Про роботу військово-лікарських комісій на Волині розповів під час брифінгу ОВА начальник Управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух.

«Раніше ми знали, що лікарі, які залучаються до роботи комісій військовозобов’язаних формувалися, як правило, зі штату закладів охорони здоров’я. Лікарі йшли на призовну комісію і разом виконували свою функцію. Однак це було трохи неправильно, – сказав Юрій легкодух. – Заклади охорони здоров’я жалілися, що залучається велика кількість медичного персоналу для роботи ВЛК та не вистачало коштів».

Читати ще: На Волині забезпечили проходження ВЛК у цивільних закладах медицини на 100%, – Зеленський

Зараз в області функціонують позаштатні постійно діючі військово-лікарські комісії територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі закладів охорони здоров’я. Фінансування комісій проводиться за державні кошти відповідно до укладених договорів з НСЗУ. На Волині 18 медзакладів підписали пакет за даним видом послуг.

«Опісля укладення договору, у лікарні створюється штат комісії для проходження ВЛК. У штат входить певний перелік лікарів і медсестер, – зазначив посадовець. – Призовники, які скеровуються до проходження військово-лікарських комісій отримують безоплатний і повний спектр послуг для того, щоб виявити чи є вони готовими до призову».

Начальник управління охорони здоров’я ОДА додав, що такі зміни відбулися для зручності, як для громадян, так і медпрацівників. Адже позаштатні військово-лікарські комісії пришвидшують проведення медичного огляду щодо визначення придатності до військової служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus