USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

На Волині «тривожною кнопкою» вже обладнано 795 закладів освіти

29 Липня 2024 22:11
29 липня у Волинській ОДА відбулося друге засідання Регіонального Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Під час заходу обговорили реалізацію проєкту «Служба освітньої безпеки» в області.

Про це інформує пресслужба ОДА.

Як поінформувала заступниця начальника управління освіти і науки Волинської ОДА Наталія Даньків, охороною із залученням суб’єктів охоронної діяльності, поліції охорони, громадських формувань з охорони громадського порядку, штатною охороною (сторожі) забезпечено 132 заклади освіти області.

«Тривожною кнопкою» та охоронною сигналізацією з виведенням сигналу на пульти охорони обладнано 795 закладів освіти, у 258 – встановлено системи зовнішнього та внутрішнього відеоспостереження. Облаштовано необхідними огорожами 1032 заклади освіти області.

Читати ще: Як у волинських школах працюватимуть офіцери освітньої безпеки

«З січня 2024 року у 47 закладах загальної середньої освіти Камінь-Каширського та Ковельського районів, розташованих неподалік кордону з білоруською державою, розпочато реалізацію проєкту «Служба освітньої безпеки», – розповіла Наталія Даньків. – У зв’язку із завершенням 2023/2024 навчального року поліцейські, яких було залучено до забезпечення публічної безпеки та порядку під час першого етапу проєкту, тимчасово повернулися до основного місця роботи».

Продовжується робота щодо здійснення інших безпекових заходів у закладах освіти. Забезпечено наявність планів ліквідації аварійних та небезпечних ситуацій, розроблено графіки чергування та маршрути пересування сторожів на прилеглих територіях закладів, забезпечено зв’язком в разі екстрених ситуацій. У школах області відкрито та функціонує 97 класів безпеки.

Читати ще: У 85 закладах загальної середньої освіти Волині організовано охорону
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus