USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

На Волині судитимуть двох посадовців дорожньої служби, які брали відкати з підприємців

5 Травня 2021 15:19
Посадовців ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області» судитимуть за одержання неправомірної вигоди.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

До суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вимагання й одержання неправомірної вигоди двома заступниками директора ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області».

Слідство вважає, що посадовці налагодили схему одержання від підприємців «відкатів» у розмірі 20% від вартості виконаних за договорами підряду робіт зі встановлення систем відеоспостереження на об’єктах будівництва та автодорогах на території Волинської області.

Договори укладалися лиш із тими суб’єктами господарювання, які погоджувалися на такі умови «співпраці».

Задокументовано два епізоди одержання посадовцями неправомірної вигоди, загальна сума якої становить 48 тисяч гривень.

Обох заступників директора державного підприємства обвинувачують у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст. 368 КК України).

Звільнених уже з посад чиновників очікує суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Йван Показати IP 5 Травня 2021 15:34
Оті два посадовці лише собі брали відкати в кишеню чи що? А керівництво ніби не в темі. — Коли вже закінчиться цей цирк? Ну невже в цій країні немає ні одного чесного правоохоронця, щоб хоч раз провів слідство по всій ієрархії хоча б однієї окремо взятої державної структури?
Василь Показати IP 5 Травня 2021 16:52
Можливо і є порядні правоохонці-але більшість досить сумнівної якості . Тому любі розслідування будуть провальні.Це мафія в Італії і Німеччині,корупція в Києві,а ось в Луцьку-тишина і благодать.І з лісом,і з янтарем,і з тарифами.З дорогами-це взалі окрема тема .особливо в підготовці основи.Хто ж її буде перевіряти під асфальтом?Довіра до судів прибл. 3%!!!!!!Вже Європа нас тицяє носом в корупцію і суди-і нічого не міняється.А ми хочемо в Європу!!!!Ось тільки хто її буде робити в нас??За нас-ніхто!!!!
Народна прокуратура Показати IP 5 Травня 2021 21:12
А чи відомо Вам Йване, що правоохоронці від листопадва 2012 року не мають права діяти самостійно, а лише отримавши дозвіл слідчого СУДДІ? Вся правоохоронна система була побудована Портновим і Пшонкою при Януковичу таким чином, щоб не можна було здобути результат. Портнов після прийняття Кримінального процесуального кодексу вихвалявся, що стороні захисту (бандиту та його захиснику) було надано більше повноважень, ніж слідчому чи прокурору для "захисту прав людини". Слідчий не може діяти на власний розсуд, а лише відповідно до КПК, інакше його дії будуть визнані неналежниим, а в гіршому випадку він сам отримає тюремний строк. Не зрозуміло лише, чому цей порочний закон не змінили упродовж 7 років після Майдану, мабуть такт усім вигідно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus