USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

На Волині судили військового, який привіз із фронту дві гранати та патрони

Сьогодні 15:54
На Волині іспитовий строк отримав військовослужбовець. Він зберігав удома дві гранати та 27 патронів, які привіз із зони бойових дій.

Про це йдеться у вироку Любешівського районного суду.

Сергій Д. на початку грудня 2023 року, перебуваючи на військовій службі поблизу села Капулівка Дніпропетровської області, знайшов 27 патронів до вогнепальної зброї. Також наприкінці січня 2024 року поблизу села Приютне Запорізької області чоловік виявив два корпуси осколкових гранат «РГД-5».

Читати ще: Ковельчанин продавав гранатомети, щоб купити авто побратимам. Його судили

Знахідки волинянин носив у своєму рюкзаку, а згодом перевіз до місця проживання у селі на Камінь-Каширщині, де зберігав до 29 лютого без відповідного дозволу.

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав вину. Вказав, що у грудні 2023 - січні 2024 року його підрозділ перебував у місцях виконання бойових завдань на територіях Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей. Перебуваючи на позиціях, знайшов та привласнив гранати та патрони. Після поранення та лікування забрав знайдене додому, про що щиро шкодує.

Читати ще: Солдат з Волині привіз додому боєприпаси з війни: суд призначив йому іспитовий строк

Згідно з висновку експерта, 27 патронів та два корпуси «РГД-5» придатні для використання. Знайдені боєприпаси вилучили.

Суд взяв до уваги, що обвинувачений є військовослужбовцем Збройних сил, за місцем проживання та військової служби характеризується позитивно, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

Читати ще: Залишив автомат без нагляду, а з нього застрелився сержант: на Волині судили солдата

У підсумку Сергія Д. визнали винним у вчинені злочинів, передбачених частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України. Йому призначили позбавлення волі на три роки, яке замінили роком іспитового строку. Також він заплатить на користь держави майже 10 тисяч за проведені експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus