USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

На Волині судили військового, який не прибув у частину, бо доглядав матір після загибелі батька

Сьогодні 13:01
Жителя Маневиччини судили за неявку до військової частини. У чоловіка на війні загинув батько, а вдома залишалася матір з інвалідністю.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.

Під час проходження служби у Збройних силах Артур П. не з'явився з лікувального закладу до військової частини. Він був відсутній з 8 вересня до 14 грудня 2022 року та з 28 грудня 2022 року до 17 січня 2023 року. Дозволу командира залишати частину чоловік не отримував.

Обвинувачений визнав свою вину повністю, розкаявся та просив суворо не карати. Як зазначив, не був на службі через сімейні обставини. Сталося так, що на війні загинув батько чоловіка, а матір, яка має інвалідність ІІІ групи та потребує допомоги й догляду, залишилася сама.

Читати ще: На Волині мобілізований з Рівненщини на півтора року втік з частини. Його судили

До того ж сам, волинянин мав важкі поранення, тому довгий час лікувався. У квітні 2024 року він добровільно прибув до слідчого відділу Державного бюро розслідувань.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за ч. 5 ст. 407 КК України, тобто як неявку на службу без поважних причин, вчинену військовослужбовцем в умовах воєнного стану. Таке кримінальне правопорушення належить до тяжких.

Читати ще: На Волині судили сержанта, який на кілька місяців втік з військової частини

Але також врахували важкі сімейні обставини – загибель батька, перебування на утриманні матері з інвалідністю. Волинянин раніше судимим не був, за місцем служби характеризується позитивно.

У підсумку Артура П. визнали винним та призначили йому п’ять років позбавлення волі. Але його звільнили від відбування покарання з іспитовим терміном тривалістю один рік.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Red Показати IP Сьогодні 13:57
51 стаття конституції на паузі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus