USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

На Волині судили переселенця, який ухилився від призову

16 Липня 2022 22:43
У Ковелі переселенець, який відмовився від проходження військової служби, отримав умовне покарання строком на один рік. Чоловік пояснив свою відмову служити скрутними умовами, в яких опинилась сім’я.

Відповідний вироку виніс Ковельський міськрайонний суд Волинської області.

Як ідеться у вироку, у травні обвинуваченому вручили повістку про необхідність прибуття в Ковельський РТЦК та СП для подальшого проходження військової служби під час мобілізації. Однак, незважаючи на попередження про кримінальну відповідальність, чоловік у письмовій формі категорично відмовився від відправки у складі команди для проходження служби у військовій частині, ухилившись від призову. Відзначимо, що за результатами медичного огляду військово-лікарською комісією його визнали придатним до вiйськової служби.

Переселенець визнав свою вину, розповівши суду, що тривалий час проживав на Луганщині у місті Лисичанськ разом із двома малолітніми дітьми та дружиною.

З 2014 року він неодноразово залишався без джерела існування та за першої можливості працевлаштовувався на мінімальну заробітну плату. Через бойові дії він з родиною тимчасово переселився в Ковель. Під час реєстрації йому був вручений виклик до військомату, він пройшов медичний огляд і прибув у визначену дату для проходження військової служби під час мобілізації. Але під час опитування повідомив представниками обласного військомату, що не може залишити дітей без опіки, тому відмовляється від військової служби.

Чоловік просив врахувати його життєві обставини і призначити покарання не пов'язане з позбавленням волі, оскільки наразі час він доглядає за дітьми, а дружина працевлаштувалась швачкою і отримує дохід, за рахунок якого живе сім'я. Також обвинувачений зазначив, що розуміє важливість виконання обов'язку військової служби у воєнний час, проте не може залишити сім'ю, яка втратила житло, усе майно і перебуває у скрутних умовах.

В підсумку суд призначив чоловіку покарання у виді трьох років позбавлення волі, замінивши його на рік умовного терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Висновок Показати IP 17 Липня 2022 00:28
У дітей буде батько, а у дружини - чоловік!!!
Мій чоловік воює Показати IP 17 Липня 2022 12:25
А у воїнів, які боронять цього боягуза -- нема сімей? Нема дружин, дітей? Радите носіям штанів сидіти вдома, біля дружин? В ЗСУ платять зарплату, надбавки. На сім'ю вистачить точно. Так, страшно, небезпечно. Зате путлєра сюди не пкскають.
Філарет до Мій чоловік воює Показати IP 17 Липня 2022 13:20
На скільки вистачить його заралати в ЗСУ? До першиї пулі?
Джек до Мій чоловік воює Показати IP 17 Липня 2022 13:54
То хай не боронять.
Цивільний до Мій чоловік воює Показати IP 17 Липня 2022 17:06
Це їх свідомий вибір, а це його свідомий вибір. Кожен сам вирішує, як заробляти на життя, чи не так?
Пацифіст до Мій чоло Показати IP 17 Липня 2022 17:26
Дуже за вас раді. Навіть пишаємося! Завдяки вашій сім'ї існує наша статистика та знімаються патріотичні ролики на ТБ. Дякуємо! Але. Я маю право обирати власну смерть. І якщо влада, погрожуючи мені строком, посилає на смерть - то ця влада співучасник злочину.
Мій чоловік воює за Показати IP 17 Липня 2022 18:11
А на скільки вистачить твоєї дружини чи дочки, як прийдуть смердючі якути? Поїдь у Бучу, запитай місцевих. Мій чоловік захищає нашу сім'ю. Попутно -- таких-от боягузів
Мій чоловік воює Показати IP 17 Липня 2022 19:04
Обираючи прихід ворогів у власну оселю -- ти точно обираєш власну смерть. І смерть своїй сім'ї. Або наругу, сором, життя хробаків, об яких витиратимуть ноги. Країна існує не завдяки пацифістам, а завдяки ЧОЛОВІКАМ. Здатним заступитися за дитину, дружину, родину, село, країну. Не повчаю. Бо не зрозумієш. Добре, що в моїй країні ще багато чоловіків. Які власний страх перемагають і йдуть захищати слабших фізично. Або й таких "пацифістів".
Освічений до Мій чоловік воює Показати IP 17 Липня 2022 20:24
Держава існує завдяки ефективному управлінню, а не первісним, дикунським інстинктам!
Бен до Мій чоловік воює Показати IP 18 Липня 2022 11:22
Тут немає з ким сперечатись, це або тобі тролі пишуть, або чмоні із східних регіонів
Пацифіст до тієї сам Показати IP 17 Липня 2022 19:16
Я пишу тут українською (нерідною мені) тільки з поваги до держави. Можу виконати свій громадянський обов'язок лайкнувши пост у телеграмі. А ще сплачую податки. Зараз дістану з холодильника банку пива та підійму тост за вашого чоловіка і його побратимів. Героям слава!
Вол Показати IP 17 Липня 2022 19:21
Зараз воякам всім платять по 30к прокормить буде чим, хай валить захищає свій дім, наші життя кладуть за його землю, а воно відсидітись тут хоче, виродок...
Бен Показати IP 18 Липня 2022 11:20
Взагалі дивуюся людям які захищають цього "ухилянта" від призову, чоловіки з західних регіонів їдуть захищати землю східного регіону, а чоловіки із східного регіону їдуть на західний ховаючись за дітьми та жінками, та жеруть шашлики розказуючи як на заході хєрово. Дивуюся дуже тим хто лайкає повідомлення у підтримку "ухилянта", або це проросійські тролі, або вже у наших людей фарш в голові...
Ден до Бен Показати IP 18 Липня 2022 15:45
Така ось вона реальна думка людей. Тааак, для багатьох не дуже зручна і відрізняється від "правильної". Тільки хто вирішує, що є правильним, а що ні? Ааа? Кожна людина є власником свого тіла і єдиним розпорядником свого життя. Дуже шкода, що ці базові цінності ще не "докотилися" до свідомості багатьох(
ABC до Бен Показати IP 18 Липня 2022 16:55
Читайте класиків. "У кожного своя доля, і свій шлях широкий..." Т. Г. Шевченко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus