USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

На Волині судили депутата з Рівненщини, який віз бурштину на понад 824 тис. грн

Сьогодні 19:35
На Волині зловили депутата однієї з сільрад Рівненщини, який віз бурштин невідомого походження. Від відбувся умовним терміном.

Про це йдеться у вироку Маневицького районного суду.

Інцидент стався 15 листопада 2023 року. Сергій П. віз 28,8 кг бурштину в багажнику автомобіля Opel без відповідних документів у напрямку Ковеля. Вартість каміння оцінювали у понад 824 тисячі гривень. Але поблизу села Козлиничі Камінь-Каширського району чоловіка спинили поліцейські, вилучивши мішок з бурштином.

Читати ще: Заплатять по 59 тисяч: двоє уродженців Рівненщини незаконно купували на Волині бурштин

Таким чином, уродженця Рівненщини звинувачували у незаконному зберіганні та перевезенні бурштину в значних розмірах. А це – кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 240-1 КК України.

Обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі, про вчинене шкодував. Як зазначив, познайомився з невідомими раніше особами, які запропонували йому перевезти пакунок до Ковеля. Ті пояснили, що в пакунку дорогий товар – бурштин.

За виконання роботи йому запропонували 100 доларів, а чоловік спокусився на легкі гроші. Для цього він навіть взяв у родича авто, не пояснюючи справжню мету поїздки. Втім на блокпосту при в’їзді у Волинську область його автомобіль зупинили працівники поліції.

Читати ще: Зрізав три сосни в заповіднику: на Волині кочегара ледь не посадили в тюрму

Про обвинуваченого відомо, що він раніше не судимий, характеризується позитивно, є депутатом однієї з сільських рад на Рівненщині, має трьох малолітніх дітей, а власний будинок надав для проживання військовослужбовцям ЗСУ.

За скоєне Сергію П. призначили чотири роки позбавлення волі, які замінили двома роками іспитового строку.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus