USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.45 10.60

На Волині судили депутата сільради, який просив 800 євро, щоб домовитися за відстрочку

Сьогодні 07:45
На лаві підсудних опинився депутат Поромівської сільської ради Володимир Б. Він намагався взяти 800 євро за те, що повпливає на отримання відстрочки для військовозобов’язаного. Чоловіка зловили і призначили 42,5 тисячі штрафу.

Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду.

Історія почалася з того, що одному громадянину 13 березня 2024 року вручили повістку для уточнення облікових даних. Чоловік був непридатним до військової служби в мирний час, але обмежено придатним у воєнний. Відтак таким особам раз на п’ять років треба оновлювати дані в місцевих ТЦК та СП.

Чоловік звернувся до знайомого за роз’ясненнями порядку уточнення даних та проходження ВЛК. Той, своєю чергою, звернувся до депутата сільської ради. В останнього виникла ідея отримати вигоду, бо міг «нарішати» відстрочку від призову для розгубленого чоловіка без відвідування ТЦК.

Читати ще: «Відмазував» від армії: екскерівника волинського військкомату три роки судять за хабарництво

Володимир Б. повідомив, що перебуває у хороших стосунках з однією із службових осіб. На його переконання, чоловікові могли підготувати медичні документи щодо непридатності до військової служби за станом здоров`я через осіб в Іваничівській багатопрофільній лікарні. За послуги з впливу просив 800 євро або 34 тисячі гривень, а 300 євро мали йти як аванс.

Знайомий після такої розмови звернувся до правоохоронних органів із заявою та далі діяв на викриття злочинної діяльності посадовця. Зранку 16 квітня обранець сільради отримав свої 300 євро, втім його спіймали.

Таким чином обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення за ч.2 ст.369-2 КК України, тобто одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Читати ще: Ціна питання – $10 тисяч: на Волині спіймали адвоката, який незаконно переправляв чоловіків за кордон

Згодом чоловік щиро розкаявся, повністю визнав свою, уклавши відповідну угоду з прокурором. Обвинувачений є пенсіонером, депутатом восьмого скликання Поромівської сільської ради, раніше не судимий, характеризується позитивно.

Суд визнав Володимира Б. винним призначити йому штраф у розмірі 42 500 гривень.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus