USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

На Волині судили чоловіка, який хотів вивезти в Польщу п'ять цінних монет

Сьогодні 15:54
Судили чоловіка, який хотів вивезти з України не задекларованими п’ять монет. Він отримав 5100 гривень штрафу, а культурні цінності вилучили.

Про це йдеться у постанові Любомльського районного суду.

Як зазначається, Віталій К. скоїв правопорушення 1 червня 2024 року. Тоді він на автомобілі Honda Jazz виїжджав з України в Польщу через митний пост «Устилуг».

Під час поїздки чоловік не задекларував п`ять монет, що мають культурну цінність, а тому є обмеженими до вивезення за межі держави. На монетах, зокрема, було написано «ITALIA» та «ITALIANA REPVBBLICA».

Дії громадянина кваліфікували за ч.3 ст.471 Митного кодексу, тобто як недекларування товарів, що підпадають під заборони або обмеження щодо вивезення за межі території України.

Читати ще: На Волині оштрафували пенсіонерку, в якої знайшли 64 пачки сигарет без акцизу

На суд чоловік не з’явився, хоча його належним чином повідомили про дату та місце розгляду справи. Вина підтверджена протоколом, контрольним талоном для проходження по «зеленому коридору», письмовими поясненнями, актом огляду транспортного засобу та висновком державної експертизи, що склав Волинський краєзнавчий музей.

Віталія К. визнати винним і призначили йому штраф у розмірі 5100 гривень з конфіскацією монет у користь держави.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілютративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus