USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

На Волині судили батька, який порвав мобілізаційні документи сина

Сьогодні 16:08
У Ковельському міськрайонному суді розглянули справу про умисне пошкодження документів особової справи військовозобовʼязаного.

Як зазначили у вироку суду, батько під час вручення повістки сину порвав документи офіцера мобілізаційного відділення Терцентру комплектування і соцпідтримки, інформує Суспільне.

З матеріалів справи відомо, що це сталося в лютому 2024 року. Коли представники ТЦК вручали сину обвинуваченого повістку, чоловік вихопив з рук офіцера і порвав на шматки три документи: облікову картку військовозобовʼязаного, довідку військово-лікарської комісії і витяг з книги протоколів засідань призовної комісії.

У суді чоловік, який є приватним підприємцем, розкаявся у вчиненому. Йому призначили покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Читати ще: Більше не ухилянт: як волинянин після скарги прокурора отримав відтермінування від призову

До слова, стаття 357 Кримінального кодексу України "Викрадення, привласнення, вимагання документів, заволодіння ними або їх пошкодження" передбачає покарання — штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або обмеженням волі на строк до трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus