USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

На Волині судять посадовця, який нібито просив 10 тисяч за довідку

Сьогодні 09:36
Начальника одного з відділів Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області запідозрили в отриманні хабара. У перелік його обов’язків входить організація та здійснення контролю за виконанням протиепізоотичних заходів, тобто чоловік відповідає за здоров`я тварин.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

До цього посадовця звернувся комерційний директор фермерського господарства з проханням отримати довідку про епізоотичне благополуччя фермерського господарства щодо інфекційних захворювань.

Таку роботу насправді проводить не обласне, а територіальне управління. У цьому випадку – Рожищенське. Однак, за матеріалами кримінального провадження, начальник обласного управління, розуміючи зацікавленість фермера у швидкому отриманні ветеринарного документа, запросив 10 тисяч гривень. Пообіцяв, що посприяє видачі довідки, враховуючи давнє знайомство із керівництвом Рожищенського управління Держпродспоживслужби. І в подальшому нібито пообіцяв не створювати перешкод у діяльності господарства.

Читати ще: Спіймали на хабарі: волинські чиновники переконують, що їх спровокував колишній правоохоронець

Правоохоронці взяли на контроль подальші дії. Усе фільмувалося і записувалося. Гроші передали, довідку видали, але за що – незрозуміло. Адже сама перевірка тварин і всього господарства відбулася за правилами.

«За словами обвинуваченого, він отримав гроші за те, що допомагав отримати довідку про епізоотичне благополуччя району. Видача таких довідок по області входила в його повноваження. Офіційно цей документ не передбачений іструкціями, а є виключно внутрішнім у Держпродспоживслужбі», – пояснив прокурор Олександр Царьов.

Суд першої інстанції у Рожищі виправдав чоловіка. З таким рішенням не погодилася екологічна прокуратура. Провадження розглядали і в апеляційному, і в касаційному судах.

Прокурор наполягав на покаранні у виді 5,5 року позбавлення волі з конфіскацією всього майна. А захисник вважав, що був наклеп. Мовляв, винен у всьому керівник фермерського господарства, який діяв не за своєю волею.

«Одночасно на час розгляду кримінального провадження він також перебував заявником у трьох інших справах. Відповідно суд дійшов висновку, що заявник діяв, скажімо, під патронатом правоохоронних органів», – зазначив захисник.
Сам держслужбовець стверджував: не розуміє, чому сталася така «підстава», адже документ видав законно. Він вважав, що це була провокація.

«Довідка бралася для для продажу худоби – так він мені збрехав. Нібито брав довідку з метою реалізації худоби у Львівську область, аби отримати гроші. Як цей папірець може вартувати 10 тисяч?» – переконував посадовець.

Читати ще: Визнав вину і кається: ексчиновника «Волинського облавтодору» судять за хабарі

Київська екологічна прокуратура, яка зацікавилася справою, іншої думки.

«Посадовець обвинувачувався в тому, що створив переконання в підприємця, що цей документ необхідний і за нього треба заплатити. Факт передачі грошей доведено й зафіксовано за допомогою слідчих дій. Після цього посадовця затримали», – зауважив прокурор.

Судді задовольнили ухвалу прокуратури, скасувавши вирок Рожищенського районного суду. Призначили новий розгляд справи в суді першої інстанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus