USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

На Волині судять мотоцикліста, який після ДТП залишив пасажира помирати

15 Вересня 2024 23:45
П’яний водій із приятелем поїхав із гулянки мотоциклом, але дорогою транспорт перекинувся. Тепер чоловіка звинувачують у скоєнні ДТП та в тому, що залишив пасажира помирати на дорозі.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Уночі після святкування дня народження знайомої на Світязі двоє молодиків вирішили їхати додому в село Голядин мотоциклом. Водій, який виявився військовим Держприкордонслужби, був напідпитку. Під час руху наїхав на насип піску, тому молодики впали з двоколісного. Пасажир невдовзі помер.

Версії водія та слідства не збігалися. Чоловіка, який ледве дихав, під ранок знайшли на узбіччі дороги люди і викликали медиків. У нього з вух текла кров. Скільки він пролежав у такому стані – невідомо.

Читати ще: Заплатить 17 тисяч: на Волині покарали мотоциклістку, яка п'яною злетіла у кювет

Водій мотоцикла натомість стверджував, що з пасажиром після падіння все було гаразд, але він відмовився їхати із нетверезим обвинуваченим. Тому далі той поїхав сам. Хлопець припускає, що на дорозі, де залишився товариш, його могла збити автівка.

За версією слідства, пасажир після падіння сильно травмувався, а водій залишив його в небезпечному для життя стані. Як зазначили, щоби приховати ДТП, не повернувся та не повідомив поліцію і не викликав швидку допомогу раніше.

Медики діагностували в померлого набряк та забій головного мозку, важку закриту черепно-мозкову травму, внутрішньомозкову гематому з проривом у шлункову систему, перелом потиличної кістки. Через кілька годин настала смерть мозку.

За те, що горе-мотоцикліст прибув до військової частини п’яним, керівництво вирішило позбавити його премії. Коли в частину навідалися поліцейські, то хлопець переконував, що ні про яку ДТП не знає. Те саме казав родичам померлого.

Читати ще: Збила дитину на переході: на Волині заступницю директора покарали умовним терміном

Під час ухвалення вироку за ДТП із тяжкими наслідками Шацький райсуд покази водія не прийняв. Так він нібито приховував свою причетність до аварії, аби не наразитися на кримінал. Судді призначили йому 3,5 року позбавлення волі та на три роки заборонили керувати транспортом.

Вироком не задовольнилися ні обвинувачений, ні прокурори. Сторони подали скарги в апеляцію. На засідання не з’явилася мати загиблого, яка виступає потерпілою. Розгляд відклали, бо судді не були впевнені, що їй повідомили про час і місце.

До слова, на суді першої інстанції матір пасажира повідомляла, що пробачила обвинуваченого. Щодо покарання, то висловлювати свою думку відмовилася. Але судову тяганину жінці доведеться пройти ще раз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus