USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

На Волині суд на 2,9 млн грн оштрафував гонконгську компанію за незаконне ввезення рибальського обладнання

26 Листопада 2023 23:15
Керівника гонконгської компанії, яка незаконно ввозила через митницю обладнання для риболовлі, оштрафували на майже 2 мільйони 900 тисяч гривень. Крім того, на таку ж суму вилучили товару.

Відповідну постанову ухвалив Любомльський районний суд.

З матеріалів справи відомо, що 1 червня у зону митного контролю МП «Ягодин» прибула вантажівка, яка перевозила рибальське обладнання від гонконгської компанії Grussen Sale Limited до ТОВ «ПОЛЮС ОПТ» в Ужгороді. Серед цього товару були вудки, сигналізатори та синтетичні нитки.

У вантажівці митники виявили і товар, який був не заявлений у документах. Загальна вартість такого товару – 2 мільйони 893 тисячі 485 гривень. Тож на керівника гонконгської фірми склали протокол за ч.1 ст.483 МК України.

Його адвокат Степанюк С.Є. в судовому засіданні просив закрити провадження у справі за відсутністю в діях керівника Grussen Sale Limited складу порушення митних правил. Свою позицію адвокат обґрунтував тим, що за умовами поставки після передачі товару перевізнику продавець знімає із себе усю відповідальність за товар. Адвокат був переконаний, що, відповідно до обставин справи, відповідальність повинен нести брокер, який уповноважений на огляд товару.

Читати ще: Продавав шини без чеків: у Луцьку оштрафували підприємця на 418 тисяч

Однак і покупець товару ТОВ «ПОЛЮС ОПТ», і компанія «Grussen Sale Limited» у своїх листах до Волинської митниці зазначали, що власником вилученого товару станом на 15 червня є саме компанія з Гонконгу.

Також суд звернув увагу, що компанія Grussen Sale Limited не надала підтверджувальних доказів оплати їй товару. На дату розгляду цієї справи (середина листопада) такий розрахунок за умовами контракту уже мав би відбутись.

В підсумку суд оштрафував керівника гонконгської компанії на 2 мільйони 893 тисячі 485 гривень, також конфіскувавши незадеклароване на митниці рибальське обладнання на таку ж суму.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus