USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.40 10.55

На Волині суд конфіскував автомобіль Hyundai Elantra у громадянки Грузії

17 Жовтня 2024 23:54
Громадянка Грузії перевищила термін ввезення автомобіля в Україну, тому в неї конфіскували транспортний засіб.

Про це йдеться в постанові Любомльського районного суду.

Встановлено, що 23 серпня 2021 року Майя Ж. ввезла через Чернігівську митницю автомобіль Hyundai Elantra. Але жінка більше ніж на 30 днів перевищила термін тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземної реєстрацією – в Україні такий становить один рік.

Читати ще: На Волині на 170 тисяч оштрафували білоруса, який через війну не встиг вивезти авто з України

Правопорушення виявили 1 серпня 2024 року на митному посту «Ягодин». Дії водійки кваліфікували за ч. 6 ст. 481 Митного кодексу, тобто як перевищення строку ввезення транспортних засобів особистого користування.

Представниця Волинської митниці вважала вину доведеною, бо це підтверджується протоколом про порушення митних правил, письмовими поясненнями та витягами з реєстрів.

Натомість адвокат водійки просила закрити справу через малозначність вчиненого. Як пояснила, її підзахисна не змогла вчасно вивезти авто через введення воєнного стану в Україні, а в митні органи не зверталася, бо не мала достатньої інформації про необхідність.

Читати ще: Волинський суд конфіскував автомобіль у латвійця

Суд повважав такі пояснення необґрунтованими, адже у вересні 2023 року громадянка Грузії була в Україні. Мовляв, мала достатньо часу, щоб звернутися в митні органи для належного вивезення авто.

У підсумку Майю Ж. визнали винною і конфіскували її автомобіль Hyundai Elantra у власність держави. Рішення ще можна оскаржити у Волинському апеляційному суді упродовж 10 днів з моменту його ухвалення.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus