USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

На Волині стартував обласний етап військово-патріотичної гри «Сокіл»

19 Червня 2024 22:22
Гра «Сокіл» («Джура») є базовою основою для комплексної системи національно-патріотичного виховання учнівської молоді в Україні. До гри, яка упродовж двох днів триватиме на Ковельщині, доєдналися близько 200 учасників з усіх громад області.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Основна мета гри – це відродження національних традицій і культурної спадщини, формування всебічно розвиненої, духовної особистості, набуття учнями знань, умінь та навичок, необхідних захиснику України. Базою організації гри в освітніх закладах є: учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче; добровільне об’єднання дітей та молоді для виконання завдань гри у рій – клас, гурток тощо, сотню – паралель класів, курінь – заклад освіти.
Упродовж гри діти навчаються під час майстеркласів з домедичної підготовки, інженерно-саперної справи, зброярської та тактичної підготовки, беруть участь у конкурсах.

Читати ще: Три громадські організації з Волині перемогли у конкурсі проєктів національно-патріотичного виховання

«Патріотичне виховання на Волині має давні і добрі традиції. Бо ще 100 років тому, в часи УНР, була величезна кількість воїнів, які брали участь у вишколах та продовжували традиції козаків. Ці змагання мають надзвичайне значення для українських школярів, адже гартують їхнє тіло і дух. Ці діти будуть гідними захисниками своєї держави», – переконаний перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук.
Переможці обласного етапу будуть представляти Волинь на всеукраїнському рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus