USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

На Волині спрощенці додали місцевим бюджетам пів мільярда гривень

28 Травня 2024 06:39
За підсумками січня-квітня 2024 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 539,7 мільйона гривень єдиного податку. Таким чином, надходження єдиного податку в області у понад півтора рази перевищують показники аналогічного періоду торік.

Про це інформує пресслужба ДПС у Волинській області.

Зокрема, із загальної суми надходжень єдиного податку вклад фізичних осіб – підприємців до бюджетів громад – 410,1 мільйона гривень. Юридичні особи – спрощенці сплатили 95,3 мільйона гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів 34,3 мільйона гривень єдиного податку.

«Стабільно позитивна динаміка надходжень єдиного податку, яку фіксуємо з початку року, дозволяє громадам планувати видатки з врахуванням зразкової податкової дисципліни цієї групи платників. Малий бізнес, як надійний партнер місцевого самоврядування, виконує свої податкові зобов’язання сумлінно. Дбаючи про зручність комунікації платників з контролюючим органом, ДПС пропонує фізичним особам – підприємцям сучасний сервіс – мобільний застосунок «Моя податкова», який надає нові можливості для дистанційного звітування, отримання інформації та сплати податків», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Читати ще: На Волині з початку року податкові ревізори здійснили понад півтисячі перевірок бізнесу

Нагадаємо, що у мобільному застосунку «Моя податкова» доступні нові сервіси для ФОП:

– Мій ФОП у розділі «Мої дані» застосунку: інформація про реєстрацію ФОП та обрання спрощеної системи оподаткування;

– подання податкових декларацій платника єдиного податку: для ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування 1-3 груп, у розділі «Послуги»;

– сплата податків: доступна у «Стані розрахунків з бюджетом» розділу «Послуги».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus