USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.45 41.70
  • PLN 10.75 10.85

На Волині сплачено понад два мільярди гривень ПДВ

25 Вересня 2024 06:20
За підсумками січня-серпня 2024 року в області до держбюджету сплачено 2 млрд 159 млн грн податку на додану вартість. Це на 643 млн більше, ніж у січні-серпні торік.

Про це інформують у ГУ ДПС Волині.

Оскільки зростання показників сплати податку на додану вартість в області фіксують з початку року, в податковій службі мають підстави для висновків про стабільні податкові надходження ПДВ до завершення бюджетного року.

Нинішні показники сплати податку на додану вартість на 42,4% перевищують аналогічні надходження торік.

«Безумовно, що серед передумов такого зростання – відповідальність та належна податкова дисципліна місцевого бізнесу і якісне адміністрування. Завдяки впровадженим сучасним інформаційно-аналітичним рішенням у процес податкового супроводу платників ПДВ податкова служба має можливість запобігати потенційним зловживанням і бюджетним ризикам», – коментує в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслює, що компанії, які намагаються мінімізувати сплату податків, оперуючи недостовірними даними у власних звітних даних, – під пильним податковим контролем.

Читати ще: На Волині власники нерухомості поповнили бюджети громад на майже 170 млн грн

Водночас податківці застерігають представників реального сектору економіки від ділових контактів із сумнівними контрагентами. Щоб не потрапляти у категорію ризикових платників, варто поцікавитися інформацією про ділову репутацію потенційних бізнес-партнерів у доступних джерелах.

Наприклад, у приватній частині Електронного кабінету кожен платник податків може надати згоду на отримання інформації про себе контрагентом.

Податківці нагадують, що головна передумова успішної реєстрації податкових накладних – позитивна податкова історія платника та відсутність сумнівних господарських оборудок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus