USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині спіймали військового з автоматом, який втік з частини на Львівщині: як його покарали

23 Вересня 2023 18:56
На Волині спіймали мобілізованого військовослужбовця, який втік з військової служби, прихопивши автомат з патронами. Стрийський міськрайонний суд Львівської області ухвалив вирок, яким призначив чоловіку покарання у виді п’яти років позбавлення волі.

З матеріалів справи відомо, що уродженець Миколаївщини Віталій М. був військовослужбовцем за мобілізацією та проходив службу на посаді водія автомобільного взводу однієї з військових частин. Будучи відрядженим до складу зведеної стрілецької бригади повітряних сил Збройних Сил України, 2 квітня близько першої години ночі військовий без поважних причин залишив місце служби і покинув територію бригади.

З собою він прихопив автомат АКС-74У з чотирма магазинами до нього, в яких було 120 патрони та вирушив у напрямку села Лобна Камінь-Каширського району Волинської області. Наступного дня у селі його виявили працівники військової служби правопорядку.

Читати ще: «Бєлочка взяла»: волинянин, який вкрав у поліції автомат і втік, пояснив свій вчинок

Віталій М. під час розгляду справи визнав свою вину. Він розповів, що у березні минулого року був мобілізований на військову службу. Через рік був відряджений на Львівщину.

З його слів, пробувши в частині декілька днів та побачивши той безлад, який там коїться, в стані хвилювання він вирішив повернутись на попереднє місце служби. Ввечері Віталій М. взяв свої речі та зброю і поїхав в Львів, звідки мав намір виїхати до Миколаєва. Оскільки поїзда на Миколаїв не було, він зателефонував до товариша, який проживає в селі Лобна Волинської області, і попросився переночувати, адже вважав, що це неподалік Львова.

Прибувши в село Лобна наступного дня, Віталій М. зрозумів, що вчинив неправильно та вирішив повернутись у військову частину. В обід до нього зателефонували з військової служби правопорядку, працівникам якої він добровільно повідомив місцезнаходження. Ввечері того дня за ним приїхали працівники правоохоронного органу. Обвинувачений зазначив, що військову частину залишив самовільно, нікого з командирів не повідомив, дозволу на відлучення не отримав.

Попри те, що Віталій М. просив не позбавляти його волі, суд визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 408 КК України, та призначив покарання у виді п`яти років позбавлення волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Маннергейм Показати IP 23 Вересня 2023 20:33
Правосуддя у вас *капец* не так давно солдат у Володимері втік з варти з бойового поста. То його поняли і вибачили і до звільненя жив у санчастині навіть на роботи не брали.То цей бідолага покинув через безлад у частині і добровільно здався і 5 років реальної тюрми. Де та СПРАВЕДЛИВІСТЬ про яку ми чуємо по *єдиних новинах*
Олександр Показати IP 24 Вересня 2023 11:32
Підтримую Маннергейма. Або інформація про подію перекручена і суд не врахував та не перевірив покази про безлад у в/ч, де проходив службу "дезертир", або суд помилився при визначені провини підсудного і необхідно апеляційний розгляд справи.
Were Показати IP 24 Вересня 2023 17:04
Порушення дисципліни повинно каратись, інакше завтра з автоматами будуть бігати юрбами. Відмазки рівня початкової школи.
Анонім до Were Показати IP 25 Вересня 2023 12:54
Навести порядок в частині щоб люди не бігли неваріант ??? Зразу видно дуболома в погонах, наказати, заборонити, залякати, замовчати.
До вере Показати IP 25 Вересня 2023 08:13
З 51 омбр повтікали тисячами у 2014 році з позицій і хоть один сидить ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus