USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

На Волині – сезон збору шишок

5 Січня 2018 16:59
Час дозрівання насіння основних лісоутворюючих порід: сосни звичайної та ялини європейської настає саме в зимову пору року. До важливої справи заготівлі лісового насіння завжди активно долучаються учні шкільних лісництв.

Зокрема учнівське лісництво Городоцької НВК – ЗОШ І-ІІ ступенів відкрите у вересні минулого року. Але учнівський та педагогічний колективи щоразу та у будь-якій справі завжди готові до співпраці. Про це повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

На лісосіці головного користування (квартал 40, виділ 5 Городоцького лісництва), після проведеної суцільного рубання, школярі зібрали із крон кращі шишки ялини, які дозріли та не є пошкоджені шкідниками й хворобами. Всього у цей день їм вдалося потрудитися і зібрати більше 50 кг шишок ялини європейської.

Майстер лісу Олександр Буцмай тримав провід у заняттях, що тривали на лоні природи. Діти зі щирим зацікавленням слухали розповіді досвідченого лісівника про ліс, про те, що будь-яка деревна порода росте в залежності від типу грунтових умов та ще багато чого нового…

А керівнику шкільного лісництва Людмилі Неродик вдалося вловити на фотокамеру найкращі моменти співпраці школярів та лісівника…



Олена НЕКРИШЕВИЧ, інженер з лісових культур ДП “Городоцьке ЛГ”
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus