USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

На Волині розкидатимуть вакцину проти сказу для імунізації диких тварин

4 Вересня 2024 23:06
На території Волинської області орієнтовно з 20 вересня планують почати осінню кампанію з імунізації диких тварин проти сказу.

Вакцину розкидатимуть на площі понад 15 тисяч квадратних кілометрів на території чотирьох районів, розповів Суспільному головний спеціаліст обласного управління безпечності харчових продуктів та ветмедицини Сергій Войтюк.

З його слів, у зв’язку з воєнним станом, вакцину не розкидатимуть з літаків, працівники Держпродспоживслужби розкладатимуть наживку вручну.

«Наживка має вигляд невеликих брикетів із запахом м'ясо-кісткового борошна, всередині яких капсула із вакциною. Цей специфічний запах приманює тварин на великих відстанях. Брикети безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища», – каже Сергій Войтюк.

Читати ще: Щеплення від сказу: чи достатньо на Волині антирабічної вакцини

З його слів, для проведення осінньої вакцинальної кампанії потрібно майже 376 тисяч доз. Вони поки в область не надійшли, бо наживку треба зберігати у холодильниках та швидко розкидати по територіях, інакше вона зіпсується. Як і під час весняної кампанії, вакцина на Волинь надходитиме партіями.

Волинян просять у разі виявлення приманок залишати їх на місці, не брати руками і не переносити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus