USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині реабілітаційні послуги надають 27 медзакладів

Сьогодні 15:56
В Україні триває розбудова сучасної системи реабілітації. На Волині реабілітаційну допомогу надають у 27 закладах охорони здоров’я, які підписали договір із Національною службою здоров’я. Окрім того, працюють заклади соціального спрямування та приватні установи, що надають відповідні послуги.

Про це розповіла заступниця начальника управління охорони здоровʼя облдержадміністрації Людмила Рожко під час брифінгу в ОДА.

За її словами, це є надзвичайно важливо та актуально в наш час і для цивільних, і для військових. Тож в області чітко прописані реабілітаційні маршрути пацієнтів, заклади охорони здоров’я укомплектовані відповідними спеціалістами, застосовують новітні методи лікування тощо.

«За процесами реабілітації йде постійний контроль. Тому що це спільна робота всіх установ і відомств органів державної влади. І ми розуміємо, що ця послуга має бути якісною. Люди її потребують. І зараз велика кількість людей, в тому числі цивільного населення, має запит на реабілітацію, – наголосила Людмила Рожко. – Ми вважаємо, що в спроможній мережі області є достатня кількість закладів, які надають цю послугу».

Нещодавно у Луцьку відкрився інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових національної мережі RECOVERY, що відповідає світовим стандартам технологічності та інклюзивності. Безоплатні послуги з реабілітації тут можуть одночасно отримувати 50 військових, які дістали поранення під час бойових дій. Як зазначила посадовиця, повноцінну реабілітацію тут уже пройшли понад 100 осіб.

Читати ще: Волинський центр комплексної реабілітації «Фенікс» отримає другий корпус та нові потужності

Стосовно дітей, то базовим закладом на Волині є Центр комплексної реабілітації «Фенікс», що входить до складу КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства». У планах – будівництво нового сучасного триповерхового корпусу з підвалом, басейном та укриттям.

«Напрацювання є, сучасні методики в центрі «Фенікс» є. Головне завдання зараз – створити комфортні умови для дітей з дотриманням вимог безбар’єрності.

Найкращі сподівання щодо втілення цього проєкту для дітей області», – додала Людмила Рожко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus