USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині провели в останню дорогу видатного скульптора Олега Дубинчука

28 Листопада 2023 12:47
У Володимирі 27 листопада попрощались з відомим скульптором та художником Олегом Дубинчуком. Віддати останню шану митцю до його домівки на вулиці Драгоманова прийшли рідні, друзі та близькі, представники місцевої влади, працівники культури, художньої школи та небайдужі мешканці.

Про це інформує БУГ.

Поховали Олега Дубинчука у рідному селі Свійчів Оваднівської громади.

Помер видатний скульптор 26 листопада вдома у віці 67 років.
Читати ще: «Працюю з дубовою деревиною – і роботи вдаються», – волинський скульптор Олег Дубинчук

Олег Дубинчук був відомим у Володимирі та й за його межами своїми «золотими руками», якими творив скульптури з дерева. Перехожі часто зупинялися біля його неймовірного будинку на вулиці Драгоманова, який знадвору схожий на музей і давно став окрасою міста. Найрізноманітніші скульптури його авторства збиралися тут десятками років. Експонати, які створив скульптор, прикрашають не лише Володимир, а й інші міста України.

Першу велику роботу Олег Дубинчук зробив у 1988 році, на 1000-ліття міста Володимира. На ній скульптор зобразив Георгія Змієборця з давньоруськими воїнами. Нині його надзвичайні скульптури із дерева прикрашають не лише батьківське обійстя у селі Свійчів та будинок, де мешкав у Володимирі, а й скверик біля історичного музею, і парк «Княжий», і повстанське урочище Вовчак, територію біля Успенського собору, а ще його роботи зберігаються у кількох музеях та у багатьох куточках України.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним Олега Дубинчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus