USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.40 10.60

На Волині провели понад 10 000 безкоштовних повірок лічильників газу

Сьогодні 15:36
З початку 2024 року метрологічною службою Волинської філії «Газмережі» проведено більше 10 000 безкоштовних повірок лічильників газу мешканців Волинської області. Понад 200 приладів обліку газу пройшли повірку у філії на замовлення підприємств та організацій нашого регіону.

Про це повідомили в облдержадміністрації.

Для забезпечення чіткого контролю об'єму використаного природного газу та уникнення випадків несанкціонованих змін в конструкцію лічильників, усі нові прилади обліку перед встановленням споживачам проходять перевірку працездатності на еталонному обладнанні філії.

Читати ще: Лише дрова й торфобрикет: як негазифікована громада на Волині готується до опалювального сезону

Однак відбуваються ситуації, коли люди намагаються обійти правила та порушити коректну роботу вимірювальних приладів шляхом втручання в їх роботу. Це прикрі інциденти, які неможливо довго приховувати. Для виявлення випадків недобросовісного використання лічильників проводиться відповідна експертиза (з початку року Волинською філією «Газмережі» проведено понад 500 експертиз) і, на жаль, у низці випадків, факти несанкціонованого впливу підтверджуються, а це вже не про економію коштів, а про обман за який зрештою споживачі змушені сплачувати в рази більше у порівнянні з сумлінними споживачами блакитного палива.

Важливо пам’ятати, що споживачі несуть відповідальність за цілісність і належний технічний стан приладу обліку газу та зобов’язані надати доступ представникам оператора ГРМ для зняття показів або проведення повірки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus