USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині презентували воєнний виставковий проєкт

2 Лютого 2024 07:42
«Сучасне військо крізь призму минулого» – таку назву має експозиція Центру досліджень воєнної історії ЗСУ, яку сьогодні презентували у Волинській ОВА за особистим запрошенням очільника області Юрія Погуляйка.

Про це повідомляє пресслужба адміністрації.

Мобільний виставковий проєкт розповідає про історію українського воїнства від доби козацтва та до сьогодення. «Адже військо України з’явилось не лише у 1991 році зі здобуттям незалежності», – відзначає один з організаторів проєкту Владислав Добош.

Пан Владислав юрист за фахом, з лютого 2022 року – доброволець у лавах ЗСУ. Чоловік родом з Ірпеня, тож історія зруйнованої Київщини йому особливо близька та особиста.

Виставка створена з просвітницькою метою для широкої аудиторії. Історичним наповненням її займались науковці-дослідники Центру досліджень воєнної історії ЗСУ. «Факти, представлені на експозиції, стануть цікавими навіть для професійних істориків», – наголошує керівник проєкту, начальник музейного відділу Центру Сергій Крилов.

Читати ще: У Рожищі презентували ювілейну виставку картин Євгена Лавренюка

Для дітей організатори проводять інтерактивні презентації: розповідають про життя воїнів в армії, сухпайки для військових та навіть воєнні трофеї, здобуті в бою.

Експозиція складається з трьох повноцінних блоків, які упродовж кількох днів будуть представлені у навчальних закладах Волині. Також організатори проведуть лекції для студентства.

На пам’ять про зустріч організатори презентували керівництву ОВА сувенір – символіку родів військ та служб Збройних сил України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus