USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.50 10.60

На Волині представників 5 громад залучать до кампанії з протидії туберкульозу

Сьогодні 06:18
БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» залучить до діяльності «Міжрегіонального центру комунікації з протидії туберкульозу» представників 5 громад Волині. Журналістів, блогерів та активних громадян навчать правильно комунікували та пояснювати у своїх громадах про усі аспекти протидії туберкульозу в Україні та розвінчувати міфи щодо його поширення.

Про це повідомляє пресслужба організації.

«Нам важливо, щоби люди хотіли змінювати інформаційне середовище у своїх громадах для якісної протидії туберкульозу. Українці досі вірять у міфи й історії, які не мають нічого спільного з реальністю й через це в громадах виникає паніка, стигматизація та дискримінація людей із туберкульозом», – зазначає Євген Баборикін, заступник голови правління БО.

За словами Євгена Баборикіна, дискримінація та стигматизація людей із туберкульозом призводить до поширення хвороби. Бо через страх бути відторгнутими суспільством, люди з ознаками туберкульозу уникають і відтягують похід до сімейного лікаря, що призводить до негативних наслідків.

Читати ще: За пів року на Волині 308 осіб захворіли на туберкульоз, серед них – 7 дітей

До переліку громад, у яких найближчим часом розпочнеться активна інформаційна кампанія з протидії туберкульозу ввійшли Горохівська, Іваничівська, Шацька, Підгайцівська та Ківерцівська територіальні громади.

«В Україні створені дуже хороші можливості для швидкого виявлення туберкульозу й ефективного лікування практично всіх форм. Та, на жаль, у суспільстві циркулюють велика кількість хибних уявлень та забобонів щодо туберкульозу, люди звикли думати, що туберкульоз – фатальна хвороба й що ніякого порятунку нема. Мета нашого проєкту наблизити достовірну інформацію про туберкульоз до простих людей, які саме цю інформацію потребують», – зазначає Юрій Субботін, радник із питань доступності допомоги проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» (PATH/USAID).

Читати ще: Лікування без страху: у Луцьку для дітей, хворих на туберкульоз, відкрили багатоцільову ресурсну кімнату

Долучитися до інформаційної протидії туберкульозу у своїй громаді з переліку названих вище, може кожен охочий. Для цього достатньо в соціальній мережі Фейсбук написати відповідний запит на сторінку БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus