USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

На Волині працюють над відкриттям віддаленого навчального пункту Рівненського ЦПТО для військових

14 Липня 2024 19:59
На Волині працюють над відкриттям віддаленого навчального пункту Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ для навчання військових

Про це повідомила директор Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин під час робочої зустрічі із роботодавцями Ковельщини, інформує пресслужба обласного центру зайнятості.

Під час спілкування із бізнесом, яке організували представники служби, разом із директором Рівненського ЦПТО Наталією Бурою та її заступницею Русланою Бодренко обговорили послуги професійного навчання, які вже можна отримати в центрі або дистанційно, подальшу співпрацю з роботодавцями в частині підтвердження кваліфікації працівників, навчання за дуальною формою та багато іншого.

Важливо, що заклад понад 30 років працює у сфері професійної освіти. Зараз в його арсеналі є 58 ліцензованих робітничих професій і більше 200 курсів цільового призначення. На Рівненщині наразі функціонує 7 навчальних відділень ЦПТО, де навчають людей різного віку.

Читати ще: На Волині зводять інноваційний реабілітаційний центр для військових

За словами Алли Куцин, нове відділення планують відкрити на базі Шацького відділу Ковельської філії Волинського ОЦЗ. Розпочнуть із навчання і підготовки кваліфікованих кадрів готельно-ресторанної справи, харчування та послуг за вже ліцензованими професіями, а згодом будуть навчати працівників виробничої сфери з використанням дистанційних форм роботи.

Проте основним завданням центру буде навчання та реабілітація військових. Зокрема, вони зможуть здобути професію водія майже всіх категорій, зокрема й опанувати техніку водіння спеціально переобладнаних і сертифікованих автомобілів з ручним керуванням для осіб, які отримали інвалідність внаслідок війни.

Крім того, на період навчання вони зможуть жити недалеко від навчального центру, в одному з лікувально-профілактичних закладів області. Природа Шацького краю допоможе із відновленням, а увесь період навчання для слухачів буде безкоштовним.

Читати ще: Кличуть стріляти з «Джавеліна»: 100-та бригада відкриває у Луцьку навчальний центр

Більше того, на базі центру здобути професію водія, зокрема й вантажних автомобілів, зможуть і жінки, адже ринок праці полишають гендерні стереотипи. Роботодавці готові до цього і все частіше пропонують таку роботу саме жінкам.

Наразі, план реалізації проєкту вже розроблено і в найближчі місяці сторони займатимуться його впровадженням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Липня 2024 00:42
Під час війни, державні кошти потрібно направляти на оборону, купувати дрони.. А не на створення навчального закладу, яких на Волині повно. Знову деребан державних коштів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus