USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині попрощалися із загиблим на Донеччині 25-річним Володимиром Неродою

20 Жовтня 2022 19:08
20 жовтня в Олицькій громаді поховали загиблого на Донеччині 25-річного військового Володимира Нероду. Попрощатися з бійцем прийшли односельці, волонтери і побратими.

Про це пише Суспільне.

Кортеж із загиблим волиняни зустріли на колінах на автошляху в селі Дерно.

Володимир був із багатодітної сім’ї, батьки виховували шістьох дітей.

«Він – Герой. Він цього достойний. Він завжди буде з нами. Був на волинській трасі, потім госпіталь охороняв. Потім десь під Житомиром. А далі він ніколи не казав, де був», – пригадує батько загиблого захисника Валентин Нерода.
Читати ще: Мріяв про час, коли зможе жити мирним життям: на Донеччині загинув лучанин Володимир Нерода

Володимир Нерода був учасником АТО, після початку повномасштабної війни знову пішов захищати цілісність України. Загинув 13 жовтня поблизу міста Соледар Донецької області під час виконання бойового завдання.
Лікарка сільської амбулаторії Галина Хмілевська розповіла, що захисник був налаштований на мирне життя у своєму рідному селі Мощаниця: «Коли він повернувся з війни вже поранений, звернувся до мене як до лікаря амбулаторії, то це була дуже світла людина, не озлоблена тією війною».

Загиблий Володимир Нерода брав участь у Всеукраїнських онлайн-змаганнях «Ігри нескорених». Про це розповів його колега зі змагань Павло Ковальський. Каже: товаришували з ним два роки.
«Дуже надійний хлопець, дисциплінований. Всі накази виконував чітко і неухильно. Був дуже товариським, мав хороше почуття гумору, веселив колектив свій», – пригадує Павло.

Як розповів побратим Володимира Віктор Собуцький, Володимир мав інвалідність через важкі поранення, які отримав кілька років тому. Це його не зупинило і він знову пішов захищати Україну.
«Він в ТРО був одним із перших, бо отримав зброю, коли лише тільки почали видавати. Він шукав шляхи, бо був поранений і його не брали. Але якимось чином все-таки потрапив добровольцем», – каже побратим.
Відспівали військовослужбовця у Свято-Андріївському храмі села Дерно. Поховали на сільському цвинтарі у селі Мощаниця Луцького району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus