USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

На Волині попрощалися з 27-річним Героєм Богданом Савчуком

Сьогодні 12:53
22 серпня Ківерці знову в жалобі – «на щиті» до рідного міста назавжди повернувся мужній захисник України – молодший сержант Савчук Богдан Васильович.

Про це повідомляє Ківерцівська міська рада.

Народився Богдан Савчук 4 грудня 1996 року. Навчався у третій міській школі. Професійну освіту, за спеціальністю «кухар», здобув у Колківському вищому професійному училищі. Працював у відомих ресторанах області. Потім була строкова військова служба у лавах ЗСУ та укладений контракт. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну – 4 березня 2022 року Богдан Савчук був призваний на військову службу до лав ЗСУ по мобілізації. У складі одного з волинських підрозділів брав участь у найзапекліших боях з ненависним ворогом на східному напрямку. Загинув Герой за волю і незалежність України 15 серпня 2024 року поблизу Торецька Донецької області внаслідок мінометного обстрілу ворогом бойових позицій сил оборони.
Прощання з Героєм було велелюдним – ківерчани, схиливши голови та вклякнувши на колінах, зустрічали скорботний кортеж, який прослідував вулицями міста до рідної хати. Прощалися з воїном рідні, друзі, бойові побратими та щирою молитвою просили Господа про спокій душі Героя, який віддав своє молоде життя за волю та незалежність України. Вшанували пам’ять воїна-захисника очільники громади.
Скорботна процесія прослідувала вулицями міста від рідного дому до собору Покрову Пресвятої Богородиці, де чин поховання звершили священники Ківерцівського деканату ПЦУ, очолюваного протоієреєм Іваном Семенюком. Місцем Вічного спочинку для воїна-захисника – Савчука Богдана Васильовича – стала Алея Слави на міському цвинтарі. Воїни почесної варти тричі відсалютували Герою, шануючи його ратний подвиг.

Безутішними залишилися батьки. Пам’ять про мужнього захисника житиме вічно у серці рідних, близьких, друзів, побратимів і вдячних земляків. Герої не вмирають!

Редакція Волинських Новин висловлює щирі співчуття рідним Героя. Вічна пам’ять, честь та шана Захиснику!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus