USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.43 41.60
  • PLN 10.30 10.45

На Волині покарали ремонтника, який їздив п’яним і давав патрульним 50 доларів хабара

27 Жовтня 2024 12:24
Судили волинського ремонтника, який їздив п’яним на мотоциклі, а потім дав хабар поліцейським. Його оштрафували на 17 тисяч гривень.

Про це йдеться у вироку Старовижівського районного суду.

Інцидент стався 14 травня 2024 року на автодорозі між селами Дубечне і Текля Ковельського району. Близько 23 години поліцейські зупинили водія мотоцикла Степана З., який був причетним до ДТП. Огляд показав 1,73 проміле алкоголю.

Читати ще: На Волині суд оштрафував водійку, яка їздила вночі п’яною та дала хабара поліції

Уже в службовому автомобілі керманич хотів уникнути покарання за скоєне. Він дістав з кишені 50 доларів та поклав їх між сидіннями. Патрульні хабара не прийняли.

Обвинувачений свою вину визнав і підтвердив всі обставини. Мовляв, дав гроші працівникам поліції, щоб вони не складали щодо нього ніяких протоколів. У вчиненому розкаявся і просив суворо не карати.

Читати ще: Дав три тисячі, щоб не карали за нічну п’яну їзду: у Луцьку оштрафували водія

Дії мотоцикліста кваліфікували за ч. 1 ст. 369 КК України, тобто як надання службовій особі неправомірної вигоди. Він вперше притягується до криміналу, характеризується позитивно, має неповнолітню дитину, працює ремонтником штучних споруд.

Суд визнав Степана З. винним і призначив йому 17 тисяч гривень штрафу. 50 доларів також конфіскували на користь держави.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus