USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

На Волині площі підтоплення зменшилися на 3 тисячі гектарів

2 Травня 2023 18:16
Площі підтоплених сільськогосподарських угідь на Волині зменшилися за тиждень на три тисячі гектарів.

Про це розповів Суспільному заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів Ростислав Кравчук.

З його слів, у Ковельському та Камінь-Каширському районах минулого тижня фіксували 17,5 тисячі гектарів підтоплених сільськогосподарських угідь, нині їх кількість зменшилась та становить 14,2 тисячі гектарів. Це на три тисячі гектарів менше, ніж минулого тижня.

«Погодні умови сприяють тому, що кількість підтоплених земель, якщо не буде дощів, то ця тенденція зберігатиметься і надалі», – каже Ростислав Кравчук.

Упродовж квітня в області випало 130% опадів більше від норми.

Нагадаємо, станом на 25 квітня на Волині залишалися підтопленими 17 тисяч 791 гектар сільськогосподарських угідь та присадибних ділянок.

22 квітня синоптики попередили волинян про можливе зростання рівнів води на річці Стир до 24 квітня. Зокрема нові затоплення очікуються в Луцькому й Камінь-Каширському районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus